Book haul

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik zeeën van tijd had om te lezen tijdens deze lockdown, maar het tegendeel is waar. Ik heb het al heel lang niet meer zo druk gehad als nu. Scholen zijn misschien niet open, maar het pre-teaching en alles wat daarbij komt kijken neemt veel tijd in beslag. De belangrijkste reden waarom ik nog veel lees, is om even alle stress en zorgen te vergeten. De beste manier om je eigen problemen te vergeten is lezen over die van andere (fictieve) mensen. Gelukkig had ik voor het begin van de lockdown nog wat leesvoer ingeslagen! 

I wish I could say that I'm reading all the time in this quarantine because of pure boredom, but the opposite is true, actually. I've been ridiculously busy! Schools may not be open, but distance learning is taking up a lot of my time. The main reason I'm trying to read more is to keep myself from stressing and overthinking. There's no better way to forget about your own worries than reading about other (fictional) people's problems. Luckily, I had stocked up on books before this lockdown! 


"Mrs Dalloway said she would buy the flowers herself." Die beroemde eerste zin heb ik ooit gestudeerd voor een examen literatuur, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om het boek ook effectief te lezen.  Ik vond deze prachtige versies van 'Mrs Dalloway' en ' Emma' bij Fnac in Leuven. Er liep een 'één kopen, één aan halve prijs'-promotie op de boeken, en ik kon deze twee classics niet weerstaan. 

"Mrs Dalloway said she would buy the flowers herself." I studied that famous first line for a literature class in college, but I still haven't gotten around to actually reading the entire book. I found these beautiful versions of two absolute classics at Fnac in Leuven. They had a 'buy one get one half price'- promo going on, so I couldn't resist. 


De volgende aankoop was er eentje uit jeugdnostalgie. Het boek 'Auditie' van E. Lockhart was één van mijn favoriete boeken als tiener. Het gaat over een meisje dat naar een zomerkamp voor theater gaat. Zelf heb ik ook geregeld zulke theaterkampen gedaan dus dit boek sprak me enorm aan. Het is al zeker tien jaar geleden dat ik het nog heb gelezen, maar toen ik de Engelse versie zag liggen bij de kringloopwinkel kon ik hem niet laten liggen.

The next purchase was one I did out of pure nostalgia. The Dutch version of the book 'Dramarama' by E. Lockhart was an absolute favourite of mine when I was a teenager.  It's about a girl who goes to a summer drama camp. I've been to quite a few summer drama camps myself so it always felt as it this book was written just for me. It must have been at least ten years since I last read this, but when I saw the English version in my local thrift shop, I couldn't resist.  


Ik las over dit boek in een ander boek. De auteur van dit boek was de vriendin van Shaun Bythell, auteur van 'Dagboek van een boekverkoper'. Shaun schreef over haar in zijn eerste boek. 'Three things you need to know about rockets' gaat over hoe de auteur de Verenigde Staten verliet om in een klein Schots dorpje te gaan wonen. Het verhaal klonk zo gezellig, dat ik dit boek meteen kocht toen ik het zag liggen bij Foyles in Londen. 

I read about this book in another book. Bookception. The author of this book, Jessica Fox, was the girlfriend of Shaun Bythell, author of 'Diary of a bookseller' and 'Confessions of a bookseller'. Shaun wrote about her in his first book. 'Three things you need to know about rockets' is about the author's decision of leaving the US to move to a small town in Schotland. It just sounded like such a charming story, which is why I bought this book as soon as I stumbled upon it in Foyles in London.  

Af en toe kan ik een goede thriller wel waarderen. Allebei de bovenstaande boeken vallen in die categorie. 'The Hunting Party' kocht ik bij Selfridges in Londen. 'The Chain' vond ik bij mijn lokale Standaard Boekhandel. 

I can appreciate a good thriller every once in a while. Both of the books above fall into that category. I bought 'The Hunting Party' at Selfridges in London. 'The Chain' is from my local bookstore. 'Girl, woman, other' is een van de winnaars van de Man Booker prize van 2019. Ik heb er veel positieve reviews over gelezen, en ik kijk er dan ook naar uit om te zien of ik die positieve mening deel! Ik kocht de hardcover versie bij Hatchards, maar kon ook de paperback niet laten liggen. Ben ik de enige die een boek soms dubbel koopt? 

'Girl, woman, other' is one of last years Man Booker Prize winners. I've read numerous great reviews about it and I can't wait to see if I share those opinions. I bought the hardcover at Hatchards, but I couldn't resist buying the paperback as well. Am I the only one who buys a book in two editions sometimes? 

Welke boeken heb jij al gelezen of wil je nog lezen tijdens deze lockdown? Laat het me weten in de comments! 

I would love to  know which books you are reading during this lockdown. Let me know in the comments! 

Comments

Popular Posts