investeren of niet?

Op Girlscene is er een topic met de vraag : "liever veel goedkope kleding of weinig dure kleding?". Mijn antwoord op die vraag is zonder twijfel: Veel goedkope kleding.Toch is het soms goed om in iets te investeren.Welke kledingstukken zijn écht het investeren waard?:


 • Een goede neutrale blazer : Een goede blazer in een neutrale kleur is de investering écht waard.Onlangs kocht ik zelf een blazer van River Woods van 235 euro .Niet goedkoop, I know, maar aangezien hij niet oversized is (nu wel in de mode, maar over twee jaar misschien niet meer) en donkerblauw (raakt nooit uit de mode) is hij het helemaal waard.                  

 • Een goed passende jeans : Jeans zijn (vind ik ) de moeilijkste kledingstukken om te kopen, 9 op 10 keer zit hij niet goed.Als je dan die ene vindt die wél goed zit,moet je écht door de prijs heenkijken, als hij goed zit zul je hem ook vaak dragen en als de kwaliteit goed is heb je er waarschijnlijk jaren plezier van.

 • Schoenen: Hier hoef je geen honderden euro's aan uit te geven, maar enkel schoenen kopen van 10-30 euro is ook geen goed idee, deze zijn vaak niet echt goed voor je voeten (natuurlijk zijn er uitzonderingen) uiteraard hoef je niet aan ieder paar heels een fortuin te besteden, maar zorg dat je een degelijk paar laarzen, sneakers en ballerina's hebt, op de rest kan je eventueel wel besparen.

 • BH's: een BH moet gewoon goed zitten, hiervoor ga je dan ook best naar een lingeriewinkel ipv. naar H&M, hema e.d... daar nemen ze je maat op en kunnen ze je beter adviseren, de prijs is er ook wel naar.
Deze kledingstukken hoeven dan weer geen hap uit je budget te zijn:


 • Bikini's: tenzij je erg grote borsten hebt (dan neem je beter een bikini met voldoende ondersteuning) , hoef je aan je bikini geen fortuin uit te geven, je wil waarschijnlijk toch ieder jaar een nieuwe bikini.

 • T-shirts: hiervoor geldt hetzelfde als voor bikini's: je wil er vooral véél van, dus hoef je er niet meer dan 50 euro (en dat is al veel) aan uit te geven.(hoewel een zwart en een wit t-shirt wel basiselementen zijn , dus aan deze twee kan je eventueel iets meer uitgeven.

Greets: Evi :)


Comments

 1. haha ik ben het echt totaal eens met jouw antwoord.
  het duurste wat ik ooit kocht was 25 euro. dat is dan wel overdreven, maar ik kan gewoon niks kopen dat duur is, dan vind ik het op een of andere manier zonde, ookal heb ik het zo hard nodig.
  oke dit klinkt echt wanhopig haha ;P
  maar leuke post & i love your blog!
  liefs

  ReplyDelete
 2. aah, dankjewel! :)
  De post is natuurlijk ook wel gewoon mijn mening, het kan dat iemand anders juist meer geld uitgeeft aan T-shirts en minder aan schoenen... :)

  Groetjes! x

  ReplyDelete
 3. Leuk artikel ! Ben het wel grotendeels met je eens, maar ik denk dat het wel voor een groot stuk afhangt van je leeftijd. Toen ik zo oud was als jou kocht ik ook liever goedkope kleding, nu kijk ik meer naar kwaliteit en originaliteit. Maar 235 euro voor een blazer vind ik wel VEEL TE VEEL geld, zeker als het geen merk is ! Ik heb zelf in de sale een blazert gekocht voor 25 euro, die was voorheen 90 euro en ben daar super tevreden mee ! Ik zou daar echt onmogelijk meer dan 200 euro aan uit gegeven, zeker omdat ik echt in de stemming moet zijn om zoiets te dragen en dat dus niet zo vaak is ;) ! Maar ik denk dat jij ook alleen maar zoveel geld aan iets uitgeeft als je het ECHT ECHT ECHT ECHT ECHT wil en het dus ECHT ECHT ECHT ECHT ECHT zal dragen, dan zal je er dus ook geen spijt van krijgen :D !

  ReplyDelete
 4. ik ben het met je eens, soms moet je gewoon kwaliteit aanschaffen, maar zoals shirtjes nou dat hoeft echt geen 40,- per shirt te zijn!

  maar Riverwoods is wel een merk, iemand zei in de reactie dat het geen merkkleding verkocht, maar dat is wel zo!

  btw, super leuke blog!
  liefs,
  http://atwistoffashionandmore.blogspot.com/

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts