What I miss about lockdownZeggen dat de afgelopen paar maanden een rollercoaster waren, zou het understatement van het jaar zijn. 2020 bracht zowel op globaal als op persoonlijk vlak een hele hoop uitdagingen met zich mee. Toen in maart de lockdown begon, had ik nooit gedacht dat de wereld er ooit zo zou uitzien als dat vandaag het geval is. Overal mondmaskers moeten dragen, handen zo vaak ontsmetten dat ik geen plekje niet-uitgedroogde huid meer over heb en de mensen rondom mij niet kunnen knuffelen... Het is nogal wat.
Toch durf ik te stellen dat de eerste paar weken van de lockdown best wel... leuk waren. Ik had nooit gedacht dat dat het geval zou zijn, en ik merkte het eigenlijk pas achteraf, maar het nergens heen kunnen, niets kunnen doen en niemand kunnen zien was wel even een welkome afwisseling. Het voelde een beetje als een detox. Een pauzeknop op de wereld. 
Van de ene dag op de andere had ik veel meer tijd voor mezelf. Ik werkte nog wel van thuis uit, maar het volledig zelf kunnen bepalen van mijn werkplanning en het uitsparen van de autoritten van en naar het werk zorgde ervoor dat ik opeens een hoop vrije tijd cadeau kreeg. Daarom besloot ik al snel dat als die lockdown er dan toch was, ik er maar beter het beste van kon maken. 
Dit is wat ik tijdens de lockdown deed/leerde: 

I think calling the past few months a rollercoaster would qualify as being the understatement of the year. 2020 has brought quite a few challenges, both globally and personally. When lockdown started in March, I never would have thought the world would be looking the way it does today. Wearing masks everywhere we go, sanitizing hands so often there's barely any non-parched skin left and not being able to hug my friends and family... It's quite something. 
However, the first few weeks of Lockdown itself turned out to be pretty great. I didn't think they would be, and I only really realized it afterwards, but not being able to go anywhere, see anyone or do anything actually felt kind of... refreshing. It was like a detox, a pause-button for the world. 
Suddenly, I had a lot more time on my hands. I did still work from home, but being able to plan my own work hours and not having to deal with a daily commute, resulted in having a few extra hours every day. Quite early on, I decided that if Lockdown was happening anyway, I might as well make the best of the situation. Here's what I did/learnt during lockdown: 
Old hobbies die hard. 

Na een lange tijd heb ik mijn gitaar weer eens opgepakt. Meer zelfs, ik investeerde in een gloednieuw exemplaar zo gauw de winkels weer open gingen en werkte er eindelijk eens aan om mijn gitaarskills wat op te krikken. Echt indrukwekkend is het nog steeds niet -Ik zal altijd eerder een zangeres dan een gitarist zijn- maar ik kan mezelf nu tenminste wel begeleiden wanneer ik zing. 
Een andere oude hobby die ik weer heb opgepikt is postzegels verzamelen. Echt waar. Postzegels verzamelen. Wat mij betreft een hobby die veel te lang -en onterecht- een saaie reputatie heeft gehad. Het is een hobby die niet heel veel geld hoeft te kosten en die ongelofelijk boeiend kan zijn. Je hebt als het ware een mini-museum in je eigen huis. Elke zegel heeft een eigen verhaal en design en als je een beetje weet waar te zoeken kan je zo een heel stukje geschiedenis reconstrueren aan de hand van één serie zegels. 
Ik begon met postzegels verzamelen toen ik een jaar of tien was. Ik kreeg van mijn ouders een abonnement op een postzegelmagazine en nam mijn collectie toen zeer serieus. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het coolste kind op de speelplaats was. Tijdens de lockdown kocht ik pakketjes met zegels op eBay en vulde ik mijn vrije momenten met het sorteren van postzegels volgens datum en design. Dat klinkt misschien niet als de meest spannende lockdowngewoonte, maar ik genoot er echt van om gezellig voor de tv te zitten met een oude serie op de achtergrond en een hoopje te sorteren zegels voor mijn neus. Lekker rock n' roll dus, mijn leven. 

I picked up my guitar again and started playing a lot more. Moreover, I even bought a new guitar as soon as the shops opened again and really started to work on improving my skills. It's still nowhere near impressive yet -I'll always be more of a singer than a guitar player- but I did manage to learn to play some simple songs to sing along with. 
Another old hobby I rediscovered during lockdown was stamp collecting. Yes, seriously. Stamp. Collecting. It's nowhere near as dull as you might think. It's like a mini historical museum in your own home. It's a relatively cheap hobby (though you can make it as expensive as you like) that I started when I was about ten years old. I was subscribed to a stamp magazine (Well wasn't I the coolest ten-year-old on the playground?) and took my stamp collecting very seriously. During lockdown, I bought stamp lots on Ebay and had so much fun looking through them and sorting them by location and release date. May not sound like the most exciting lockdown habbit, but I really enjoyed winding down, putting on some music or a tv show (rewatching Gossip Girl at the moment) and just sort through the stamps. Rock and roll or what?
Domestic goddess 

Ik weiger te geloven dat ik de enige persoon ben die tijdens de lockdown als een maniak heeft zitten poetsen. Voortdurend thuiszitten heeft een ongezien poetsenthousiasme aangewakkerd. Ik was opeens enorm gemotiveerd om te dweilen en op te ruimen. Mijn huis is nooit meer opgeruimd geweest dan tijdens de lockdown en ik moet zeggen dat dat een heerlijk gevoel was. Eén van de dingen die ik besefte tijdens de lockdown is dat ik nooit meer terugwil naar een 'gewone' stofzuiger nu ik gewoon ben geraakt aan onze Dyson.  Niet gesponsord, gewoon oprecht enthousiasme!

I refuse to believe I am the only one who has cleaned as if my life depended on it during lockdown. Being home all the time somehow made me very motivated to scrub the floors and rummage through the cupboards.  My house has never been cleaner than it was during lockdown and I must say it felt very refreshing, almost like a detox.  One thing I realized is that I will never go back to a regular vacuum after getting used to our Dyson. Not sponsored, just genuine enthusiasm!
 

Confidence boost

Ik had nooit gedacht dat thuis zitten in mijn pyjama, zonder make-up en met mijn haar in een -lichtjes vettige- knot zou zorgen voor een boost van mijn zelfvertrouwen. Toch is het zo. Ik denk dat ik gewoon gewend ben geraakt aan mijn 'natuurlijke zelf', waardoor het veel minder eng was om ook zonder make-up naar de winkel te gaan. Ook herontdekte ik tijdens de lockdown een aantal vergeten kledingstukken uit mijn kast (voornamelijk leggings en truien, maar toch...). Dat extra beetje zelfvertrouwen neem ik heel graag mee naar de 'gewone' wereld na de lockdown. 
 
Who would have thought sitting at home in my pj's without makeup and with my hair in a bun would be good for my confidence? Well, I sure as hell wouldn't! I think I somehow just got used to seeing me in my 'purest' form , which made it less daunting to go outside without makeup. I also rediscovered some forgotten pieces in my wardrobe (mostly leggings and sweaters, but still...). That little bit of extra confidence is something I would love to take with me into our 'real' post-lockdown world. 

Zijn er dingen die jij mist aan de lockdown?
Is there something you miss about lockdown?  

Comments

Post a Comment

Popular Posts