SOS Skincare - Maskne is realMijn huid is nooit helemaal perfect geweest. De laatste keer dat ik nog een volledig glad, puistjesloos gezicht had, moet ik zo'n twaalf jaar oud geweest zijn. Eenmaal toen de puberteit kwam aankloppen, was het gedaan met de acneloze huid. Ik slaagde er gelukkig in om met behulp van medicatie mijn huid weer wat op te klaren (daar maakte ik ook een video over). Af en toe kreeg ik nog wel eens een puistje, maar over het algemeen mocht ik écht niet klagen. De laatste maanden voel ik me echter weer net als die puber die tien jaar geleden wanhopig (en tevergeefs) dikke lagen concealer en foundation smeerde om toch maar die puistjes en onzuiverheden te verbergen. Of het te maken heeft met het dragen van mondmaskers of met het feit dat ik begin januari stopte met de pil weet ik niet. Misschien is het wel een combinatie van beide factoren. Hoe het ook zij: de puistjes zijn weer helemaal terug en daar ben ik allesbehalve blij mee. Tijd voor een update van mijn huidverzorgingsroutine dus! 

My skin has never been perfect. The last time I've had a flawless complexion must have been when I was about twelve. After that, the condition of my skin went downhill very quickly. I made a video about how I got rid of my teenage acne a few years ago. After that, I did get a few pimples every now and then, but in general, there was really no reason to complain. The past few months, however, I started to feel like that insecure teenager again, who used to slather her face in concealer and foundation in an unsuccessful attempt to hide the pimples. Whether it's because of the face masks or because of the fact I came off the pill a few months ago... I don't know. Maybe it's a combination of both. Whatever the reason, though: the pimples are back and I can't say I'm happy about it. Time to update my skincare routine! 

Clinique take the day off cleansing balmReinigingsmelk, micellair water, make-upremoverdoekjes... Ik heb het allemaal geprobeerd. Toch heeft het lang geduurd voordat ik een effectieve methode vond om mijn make-up te verwijderen. Ik leerde Clinique Take The Day Off kennen via een vriendin en was al na het eerste gebruik helemaal verkocht. Toegegeven: het is veel makkelijker om gewoon met een watje gedrenkt in micellair water over je gezicht te gaan, maar ik merk toch dat door het gebruik van deze Clinique balsem mijn make-up echt wel beter verwijderd wordt. Zelfs waterproof mascara is helemaal kansloos bij dit product.  

Cleansing milk, micellar water, Make-up removal wipes... I've tried it all. Yet it still took me years to find an effective method for removing my makeup. I was introduced to Clinique Take the day off balm by a friend and was hooked after my very first use. Yes, it's obviously much easier and quicker to just swipe a  micellar-water-drenched cotton pad over your face, but nothing beats the removal power of this balm. My makeup is actually completely gone whenever I'm done with this. even waterproof mascara doesn't stand a chance. 


Deze La Roche Posay gel was een spontane apotheek-aankoop. Ik zocht al een tijdje een nieuwe wasgel en vond deze er wel zeer professioneel uitzien. Ik ken veel te weinig van de chemische formules achter acneproducten om een inschatting te maken op enige andere manier dan 'het zag er wel goed uit'. Ik gebruik deze wasgel nu ongeveer een maand en ik kan enkel zeggen dat mijn huid wel heel erg schoon aanvoelt na het wassen. Ik gebruik de gel in combinatie met mijn Philips Visapure gezichtsborstel om echt al het vuil uit mijn poriën te krijgen. Wassen met zo'n elektrische borstel neemt zeker meer tijd in beslag, maar ik heb wel het gevoel dat mijn huid toch net wat extra schoon is. 

This La Roche Posay gel was a spontaneous pharmacy purchase. I was on the lookout for a new face wash, saw this one, thought it looked professional and bought it. I have been using it for about a month now and I do feel like this leaves my skin feeling very clean. I use my Philips VisaPure face brush with this to really get the dirt out of every single one of my pores. Desperate times ask for desperate measures...


 
Ik denk af en toe nog terug aan de tijd toen ik mijn gezicht nog helemaal schoonscrubde met Clearasil-producten die mijn gezicht helemaal uitdroogden, maar toch geen enkele puist konden wegnemen. Ik heb niets tegen Clearasil op zich -mijn poriën waren zeker helemaal schoon- maar die korreliger scrubs waren veel te zwaar voor mijn tere tienerhuidje. Gelukkig zijn er nu nieuwe manieren om te scrubben. Over deze Clinique Clarifying lotion hoorde ik zowel van vrienden als bloggers niets dan goeds, waardoor hij vrij snel in mijn winkelmandje belandde. Ik gebruik deze lotion nu al enkele maanden en heb wel het gevoel dat hij in ieder geval iéts doet. Hij voelt zo fris op je gezicht, dat het lijkt alsof je hem effectief voélt werken.

Don't we all remember the days where we'd wash our face with heavy Clearasil scrubs that left your face all dried out, yet didn't take a single spot away? Sure, there was no dirt left in our pores, but those grainy scrubs were way too heavy for my teenage skin. Luckily, there are new ways to scrub now. I heard good things about this Clinique Clarifying lotion from friends, bloggers and influencers and decided to give it a go. I have been using it for a few months now and when I put this on my face, it's as if I can actually feel it working. 
Tea tree zou heel goed moeten werken voor een acnégevoelige huid, dus besloot ik om de goedkoopste versie die ik kon vinden eens te proberen. Ik heb hem nog niet gebruikt, maar ik laat het jullie weten zo gauw ik een (positief of negatief) effect merk op mijn huid. 

Tea tree is supposed to be great for acne-prone skin, so I decided to try the cheapest version out there. I haven't used this yet, but I'll let you know how my skin reacts. 


Dag- en nachtcrème vind ik het moeilijkst op het gebied van acneverzorging. Jarenlang gebruikte ik Nivea Soft als een manusje-van-alles. Dagcrème, nachtcrème, handcrème, body lotion... Allemaal dezelfde pot Nivea Soft. Eén crème gebruiken voor alle doeleinden bespaarde me een hoop moeite en geld, maar na een tijdje merkte ik dat hij toch echt niet meer helemaal voldeed als gezichtscrème. Ik gebruik Nivea Soft nog steeds vaak (er gaat soms echt niets boven die typische Nivea-geur), maar besloot een tijd geleden toch maar over te schakelen naar een 'echte' dag-en nachtcrème voor mijn gezicht. Nu gebruik ik 's avonds La Roche Posay Effaclar Duo en 's ochtends een licht getinte lotion van Avène. Allebei de producten waren aanraders van mijn apotheker. De Avène-lotion heb ik slechts enkele dagen in mijn kast staan, maar de Effaclar Duo is ondertussen al een favoriet geworden. Mijn huid is nog allesbehalve helemaal gaaf, maar ik heb wel de indruk dat de 'zware' puistjes uitblijven sinds ik deze crème gebruik. 

I feel like moisturizers are the trickiest thing when it comes to acne. For years, I'd been using Nivea soft as an everything-moisturizer. Day cream, night cream, hand cream... All Nivea soft. Using one cream for everything did save me a lot of money and research, but after a while, it just didn't cut it as a face cream anymore. I still use it for a lot of things (I just love the smell and consistency), but I decided to switch to a 'proper' day- and night cream for my face. I now use La Roche Posay Effaclar duo in the evening and the Avene tinted cream in the evening. Both of them were recommended by my pharmacist. I have only been using the Avene one for a few days, but I can definitely already recommend the La Roche Posay one. My skin is nowhere near clear yet, but I do feel like this cream has prevented the really big pimples from popping up lately. 


Bonusproduct: zinkzalf! Ik gebruik geregeld zinkzalf van Zwitsal of Sudocrem als mijn huid extreem onrustig is (lees: de tijd van de maand). Zinkzalf heeft een kalmerende werking, en als het goed genoeg is voor babybilletjes...

Bonus Product: Zinc cream! I use one of these creams (usually by Zwitsal or Sudocrem) whenever my skin is particularly bad (read: that time of the month). Zinc cream is supposed to be very soothing, and if it's good enough for a baby's bottom...


Ik houd jullie op de hoogte over hoe het gaat met deze nieuwe routine. Als je zelf een tip hebt voor het bestrijden van acne, laat het dan zeker weten in de comments. Ik vind het super om nieuwe producten te ontdekken!

I will keep you all posted about how this new routine turns out. If you have got any recommendations for  anti-acne products. Please feel free to leave them in the comments. I would love to discover more!


Comments

  1. Skincare is really important for people who have acne prone skin. People should use anti acne products in Pakistan to make sure that their skin feels healthy and fresh.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts