My favourite jumpers for autumn

De herfst is officieel in het land. Na een zomer die wel eindeloos leek, is het nu tijd om de herfstkleuren weer naar boven te halen. Onze verwarming staat weer aan, een stapeltje boeken ligt klaar om gelezen te worden, de fleecedekentjes zijn fris gewassen en de geurkaarsen hebben hun comeback gemaakt... Ik ben er helemaal klaar voor. Eén van de dingen die ik zo geweldig vind aan de herfst is het feit dat ik eindelijk mijn fijne herfsttruien weer zal kunnen dragen. Ik zou eindeloos nieuwe truien kunnen kopen, maar heb er voor mezelf een broodnodige stop op gezet. Mijn kast puilt uit van de gezellige truien, maar ik merkte dat er toch enkele wollen pareltjes zijn die net wat meer van de plank komen dan andere. Het was dus een moeilijke selectie, maar bij deze: mijn vijf favoriete truien voor de herfst! 

Autumn is here. After what felt like and endless summer, it's time to bring out the autumn palettes again. Our heating is on, I have selected a stack of books to read, my fleece blankets have been washed and are all ready to go again, the scented candles are back... I am so ready for this. One thing I love about autumn, is the fact that I get to wear my cosy jumpers again. Jumpers are the one thing I could always buy more of. I definitely don't need any more jumpers. In fact, it is the one thing I should really stop buying. My wardrobe is overflowing with cosiness, yet I noticed that there are a few jumpers that get to come off those shelves just a little bit more often than the other ones. It was a though selection to make, but I present to you: my five absolute favourite jumpers for autumn!


Mbym Helanor knit 
Ik kreeg deze blauw-witte trui cadeau van mijn schoonmoeder toen ik mijn eerste job in de wacht sleepte. Sindsdien staat deze trui met stip op één op de favorietenlijst. Niet enkel het design is leuk - ik was echt meteen verliefd op het toffe ruitenpatroon-, maar deze trui is ook nog eens enorm comfortabel. Warm -maar zonder te prikken- en lang genoeg -zonder er lomp uit te zien-. Deze print is niet meer beschikbaar, maar de Helanor-trui is er wel nog in een hoop andere kleuren. 

This checked beauty was a gift from my mother-in-law when I landed my first teaching job. Its been on number one on my list of favourites ever since. Not only is this the coolest design ever, this must also be the most comfortable jumper I've ever worn. It's warm -yet not prickly- and long enough -without looking sloppy-. This print is no longer available, but this Helanor-jumper is still for sale in numerous other colours.Dat brengt ons naadloos over naar mijn volgende favoriet: diezelfde Helanor-trui in het rood. Als ik iets echt echt echt heel leuk vind, koop ik het soms in twee kleuren. Zo ook met deze trui. Nadat ik eerst enkele maanden in mijn blauw-witte variant woonde, bestelde ik dezelfde trui ook in deze mooie rode kleur. 

That seamlessly leads us to my next favourite: That exact same Helanor-jumper in red. When I really really REALLY love something, I sometimes buy it in two colours. That also happened with this jumper. After basically living in my blue-white one for months, I bought this beautiful red version as well.

Lilac Love
Mbym is een van de merken die het sterkst vertegenwoordigd zijn in mijn kledingkast. Ook deze lila trui is van Mbym. De wijdere mouwtjes en het uitlopende model maakten dit een net wat interessantere toevoeging aan mijn garderobe. 

Mbym is a brand that is very well represented in my wardrobe. This lilac jumper is also an Mbym one. The tapered sleeves and loose fit make this a slightly more interesting addition to my wardrobe. 

The Cardigan
Deze trui van Only lijkt losjes geïnspireerd door Taylor Swift's lied 'Cardigan' van haar laatste album 'Folklore'. Het lied deed me eraan denken dat ik eigenlijk bijna geen enkele cardigan in mijn kast had liggen en zorgde ervoor dat ik daar meteen verandering in wilde brengen. Deze schitterende blauwe versie kan ook gedragen worden als trui en hij is ongelofelijk zacht. Als Taylor zich dan toch als een Cardigan voelt, hoop ik dat het tenminste zo'n zachte versie is als die van mij. 

This one is loosely inspired by Taylor Swift's Folklore song 'Cardigan'. The song made me think about the fact that I hardly owned any cardigans and it instantly made me want to add some into my wardrobe. This one is a beautiful blue colour and  can be worn as a jumper as well. It is also unbelievably soft. If Taylor feels like a cardigan, I sure hope it's one that is as soft as this one. 

The Ralph Lauren
Ik kocht deze iconische Ralph Lauren trui ongeveer een jaar geleden en kreeg er meteen een fikse korting op. Ik was al een hele tijd tot over mijn oren verliefd op de schattige berenprint en kon mijn ogen amper geloven toen ik deze trui bij de koopjes zag liggen! 

I bought this iconic Ralph Lauren jumper about a year ago and got a huge discount on it. Honestly, What's not to love? I was in love with the bear design as soon as I saw it and I could hardly believe my luck when I found this one in the sale! 


 


Comments

 1. Alleen die stapel vind ik al supergezellig ogen. Het lijken me heerlijke truien, en de rode vind ik het mooist. Zelf draag ik eigenlijk alleen vesten, want in een trui voel ik me opgesloten om de een of andere reden. Ik ben echt net de prinses op de erwt... Heel irritant.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat kan ik wel begrijpen, vroeger had ik net hetzelfde. Totdat ik op skivakantie ging en hele dagen rolkraagtruien moest dragen. Dan wen je er wel snel aan 😁. Ik kan nog steeds wel niet goed tegen truien die echt hoog gesloten zijn.

   Delete
 2. Wauw, wat kun jij leuke blogs schrijven. Het is een plezier om de tekst te lezen en om de foto's te bekijken. Hier heb ik echt respect voor, het is gewoon meesterlijk. Doe zo verder en ik ga deze blog zeker volgen.

  ReplyDelete
 3. Ik ben ook echt dol op truien. Heb er ook gewoon veels te veel snap je. Alsof het 10 maanden winter is hier.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snap ik helemaal, ik koop mezelf ook elk jaar weer helemaal gek aan truien!

   Delete
 4. Oh, wat een heerlijke truien zeg! Ik ben er ook groot fan van

  ReplyDelete
 5. Wat een fijne comfy sweaters allemaal. Ik ben ook echt dol op comfy sweaters.

  ReplyDelete
 6. Those are all wonderful selection of jumpers you got there and they look amazing and comfy. My daughter and you have some similar taste, she loves this kind of clothing.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much, nice to hear that there's someone out there who shares my jumper preferences ☺️.

   Delete
 7. My eldest daughter loves sweaters and I think she has a closet full of them. Love the color and design of Mbym Helanor knit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I can definitely recommend it! It comes in so many gorgeous colours. I have to stop myself from buying them all...

   Delete
 8. Just like here in VIC Australia, you can never have too much jumper because our weather is quite nuts as well. I like your Mbym Helanor knit, and The Ralph Lauren jumper, both classy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Guess we're all in this together! ☺️ At least we've got an excuse to wear soft and cosy jumpers, right?

   Delete

Post a Comment

Popular Posts