New tech: MacBook Pro 13"We leven tegenwoordig in een zeer unieke situatie. Hier in België zijn we op 14 Maart in lockdown gegaan, wat wil zeggen dat we al bijna twee maanden in ons huis doorbrengen. Ik heb eerlijk gezegd wel de voordelen van de situatie leren inzien. Mijn huis is nog nooit zo opgeruimd en schoon geweest en ik krijg veel meer werk gedaan. 

Al mijn tijd thuis spenderen, betekent echter niet dat ik niet gewerkt heb. In België werd het afstandsleren de nieuwe norm voor het onderwijs, wat wil zeggen dat ik de laatste weken van thuis uit lesgeef. Gelukkig beleven we deze lockdown in een moderne maatschappij waarin het perfect mogelijk is om digitaal contact te houden met vrienden, familie en -in mijn geval- leerlingen. Helaas had mijn tien-jaar-oude Macbook daar genoeg van. Hij is niet stukgegaan, maar durft al eens protesteren bij het openen van bepaalde programma's. Ik was al een tijdje op de uitkijk naar een nieuwe laptop, maar het is deze Corona-situatie die me de knoop deed doorhakken. Lesgeven vanop afstand vereist nu eenmaal een laptop die werkt. Ik dook in mijn spaarrekening en ging voor een nieuwe MacBook Pro. 

It's a very unique situation we're living in these days. Here in Belgium our 'lockdown' started on the 14th of March, which means we've spent almost two months in our homes by now. To be honest, I've learned to appreciate the situation. Being home all the time does have some advantages. My house has never been this clean, and I do manage to get a lot more stuff done. 

However, spending nearly all my time at home, doesn't mean I'm not working. In Belgium, distance-learning became the new norm for schools, which means I have been teaching from home. It's a good thing this lockdown happened now, in this modern world where we can still stay in contact with friends, family and -in my case- pupils. Unfortunately, my ten-year-old Macbook was having none of it. I was on the lookout for a new one for a while now, but with the whole distance-learning situation, it suddenly became a lot more urgent. I decided to take the plunge and splurge on a new MacBook Pro. 
Mijn vorige Macbook was een kolos van 15 inch. Het was nog één van de modellen met een cd-lezer en woog naar mijn gevoel een halve ton. Ik heb ongelofelijk veel plezier gehad van die laptop, maar na een tijd voelde het heen-en-weer sleuren ervan toch wel als een ware aanslag op mijn rug. Deze keer ging ik dan ook bewust voor de 13 inch-versie. Een ander 'uiterlijk' verschil tussen mijn oude en nieuwe laptop is de kleur. Ik vond het typische 'Apple-zilver- heel mooi, maar besloot deze keer te kiezen voor de 'Space Grey'- variant. Al mijn andere Apple-toestellen(iPhone, iPad en Apple Watch) hebben ook dezelfde kleur, wat uiteraard geen vereiste is, maar hé, het oog wil ook wat. 

My previous Macbook was a 15-inch giant. It was one of the editions that still had a disk reader and I felt like it weighed a ton. That laptop has lasted me incredibly well for many years, but dragging it to and from school every day was slowly killing my back. That's why I decided to opt for the 13-inch version this time. I know I could have probably cut some more weight off by picking a MacBook Air, but I did need the specs on the Pro for photo and video editing. 
A different 'outside' difference between my old and new laptop, is the colour. I love the look of the 'classic' Apple-silver, but I decided to go for the 'Space Grey' one this time. All my other Apple products (iPhone, iPad and Apple Watch) are the same colour, which-although not a necessity- is very aesthetically pleasing. 


De nieuwe MacBook Pro is heel wat dunner dan de oude. Waar ik wel aan moet wennen zijn de USB-C-poorten. Een nadeel zou ik het niet noemen aangezien dit wel de toekomst is, maar ik heb nu een adapter nodig wanneer ik een USB-stick of printer wil aansluiten. Gelukkig zijn die gemakkelijk en niet te duur verkrijgbaar.

The new MacBook Pro is a lot thinner than the old one. One thing I need to get used to are the USB-C ports. I wouldn't call that a disadvantage, because they will be a lot more common in the future, but I do need an adapter whenever I want to plug in some old accessories. 


Eén van de dingen die ik helemaal super vind aan deze laptop is de Touch Bar, die verandert naargelang het programma dat je gebruikt. Vooral in Photoshop vind ik het echt een goede aanvulling. Al moet ik zeggen dat ik bij het gebruiken van de bar voor emoji's ook wel vrolijk word!

One of the things I absolutely LOVE about this laptop is the Touch Bar, which adapts itself to the program you are using. I especially love it in photoshop, but I can't deny that seeing the emoji's on them when I'm sending an email makes me very happy as well. 

Ik hoop dat deze Macbook net zolang meegaat als de vorige en ik kan niet wachten om te ontdekken wat hij allemaal kan. 
En hoe zit het met jou? Ben jij ook een Mac-fanaat of gebruik je liever een Windows-computer? 

I hope this Macbook will last me just as long as the previous one, and I can't wait to discover everything it can do. 
What about you? Are you a Mac user or do you prefer Windows? 


Comments

Popular Posts